Kadar želim speči torto skupaj s P-jem, uporabim daleč najbolj enostaven recept. Najprej spečeva biskvit iz 125g moke, 100g sladkorja, 2 jajc, 1/2dl olja, 1/2dl mleka, 1/2 pecilnega praška (20 minut na 175 stopinjah).Vse skupaj samo zmešava, najprej ročno, potem z mešalnikom in biskvit je čisto vredu, dovolj rahel in nič zbit. Na biskvit zloživa narezano sadje. Pri ananasovemu kompotu je navadno dovolj ena konzerva, pri breskovemu, sploh če gre "en kos v usta in en v skledo" (kot je P napovedal že pred začetkom rezanja in se tudi sicer vestno držal), pa dva. Iz soka in vode, ki jo dodava po potrebi (da se zadosti ustrezni količini - na primer pol litra tekočine na vrečko pudinga), zakuhava vanilijev puding. Po navadi dava enega, tokrat sva imela več soka in sva delala z enim in pol. Kuhan puding prelijeva na torto (še v modelu) in ohladiva.
In kako mi pri vsem tem pomaga P? Zaenkrat razbije jajca in jih stepe, ves čas meša in dodaja nove sestavine, včasih mi pomaga pri tehtanju (moko iz kozarca z žlicami nosi v skledo na tehtnici), nareže breskve in jih zloži na biskvit. Tokrat je vse (2 pločevinki) zrezal čisto sam. Lahko bi mi pomagal tudi pri mešanju pudinga, ampak tokrat je imel dovolj.
In kako mi pri vsem tem pomaga P? Zaenkrat razbije jajca in jih stepe, ves čas meša in dodaja nove sestavine, včasih mi pomaga pri tehtanju (moko iz kozarca z žlicami nosi v skledo na tehtnici), nareže breskve in jih zloži na biskvit. Tokrat je vse (2 pločevinki) zrezal čisto sam. Lahko bi mi pomagal tudi pri mešanju pudinga, ampak tokrat je imel dovolj.
Ni komentarjev
Objavite komentar