Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Zagotavlja Blogger.

Presipanje Zlatih kroglic


D si že čisto sam nalije vodo v kozarec. Da ga nalivanje zanima oziroma, da mu gre, sem ugotovila bolj slučajno, ko je starejšemu bratu vzel vrček in si sam postregel. Hitro sem si priskrbela lahke vrčke iz nerjavečega jekla. Dva sta šla v kuhinjski predal, dva pa med materiale za različne dejavnosti. Samo prelivanje vode je kar zahtevna dejavnost, zato sva začela na začetku, s presipanjem večjih zrn. Že sem odpirala vrečko čičerike, pa sem zagledala vrečko zlatih kroglic in v vrček raje natresla le-te. D sicer ne nosi stvari v usta prav pogosto, ampak tistega dne sama nisem bila prav mobilna (oba z D-jem sva bila na bolniški) in nisem želela tvegati. Posedla sva se za malo mizico in pokazala sem mu, kako se presipa (vrček držim z obema rokama, z eno za ročaj, z drugo ga podpiram, vsebino pretresem v praznega, vrček odložim, primem polnega in vsebino pretresem nazaj v prvega). Na vrsti je bil on. Presipal je in presipal ... gotovo 5 minut, kar je veliko za tako malega fanta. Ko so mu začele kroglice padati po mizi in tleh, je samoiniciativno vstal in jih pobral, se vsedel nazaj in nadaljeval z delom. Saj ne vem, kdo je bolj užival, D pri delu ali jaz med opazovanjem :)









Ko otrok osvoji presipanje zrnatih stvari, najprej večjih (npr. suhe stročnice: fižol, čičerika, grah, riž ...), potem manjših (npr. kaša, kvinoja, zdrob), začnemo s prelivanjem vode, a o tem kasneje. Zelo zelo smiselna je uporaba pladnja. Tako zrna, ki zgrešijo vrček, ostanejo na pladnju in ne padajo po tleh. Žal imamo pri nas (zaenkrat) samo bolj nerodne pladnje: ali so leseni s previsokim robom (vsaj pri tej dejavnosti se ne bi izšlo), ali so preveliki, ali pa plastični, ki so malo zviti (na sredini malo dvignjeni).
QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

Follow @Infinyteam